Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Wie wordt de winnaar! Luister naar de titel

Ash, Dawn en Zoey hebben de tweede ronde gehaald van de Wallace Cup. Nu gaat het erom spannen! Toch gaan ze hun volgende duels vol vertrouwen tegemoet.

's Avonds laat maken Ash en Pikachu een wandeling langs Lake Valor. Daar zien ze iets geks: er schijnt een vreemd licht op het water! "Wat is dat?" vraagt Ash aan Pikachu. Een mooie, doorzichtige gestalte verrijst uit het water. Hij zweeft door de lucht en duikt weer onder. Ash kijkt er sprakeloos naar. Ash rent naar Brock. Dawn, May en Zoey komen ook kijken. Opgewonden vertelt Ash wat hij zag: "Het leek wel of het een levend licht was!" "Zoiets is mij ook eens overkomen", vertelt Dawn. "Ik was bij Lake Verity en daar zag ik een vreemde schim. Professor Rowan vertelde dat er een legendarische Pokémon in dat meer leeft." May weet ook zo'n verhaal: "Ik hoorde net zoiets toen we in Snowpoint City waren! Daar is een meer dat heet Lake Acuity. Er gaan geruchten dat daarin een geheimzinnige Pokémon leeft." Zoey kan het verhaal van May bevestigen: "Men fluistert over een wazige gedaante die zich af en toe aan het wateroppervlak vertoont." Brock denkt dat de drie verschijningen met elkaar te maken hebben. Dawn neemt zich voor om professor Rowan ernaar te vragen.

De volgende dag begint de tweede ronde van de Wallace Cup. Dawn moet aantreden in het eerste duel. "Buneary! Showtime!" roept Dawn naar haar Pokémon. De tegenaanval laat niet lang op zich wachten: "Zilt" beveelt haar tegenstander zijn Wailmer. Daarmee is de strijd volop losgebarsten. Buneary gebruikt de energie van zilt om salto's achteruit te maken. "Hé! Dat is niet eerlijk!" klaagt Dawns tegenstander. Presentatrice Marian is vol bewondering over de truc. Ook Wailmers volgende aanval weet Buneary in zijn eigen voordeel te gebruiken. "Dawn voert een ijzersterke show op!" lacht May. Na een handige uitwijkmanoeuvre van Buneary wordt Wailmer geraakt door zijn eigen aanval verborgen kracht. Buneary doet nog ijsstraal en dan is de tijd om. Dawn en Buneary zijn de duidelijke winnaars van het eerste deel van deze ronde.

Jessie is boos. Zij was uitgeschakeld in de vorige ronde. Maar James en Meowth hebben een idee. James zegt: "Ik hoorde dat er weinig verslaggevers zijn." Meowth gaat verder: "Dus wij dachten: jij verkleedt je als journalist. Misschien krijgen je dan nog een kans om de boel op stelten te zetten!" Jessie vindt het een leuk idee.

Dawn wint ook haar tweede duel van de tweede ronde. Daardoor heeft ze zich geplaatst voor de halve finale. "Super! Het is ons gelukt! Dank je wel, Pachirisu!" "Ash, nu ben jij aan de beurt", waarschuwt Brock zijn vriend. Ash moet het opnemen tegen Kyle. Hij kiest weer voor Buizel, Kyle stuurt Lanturn in de strijd. "Daar krijgt Ash een zware dobber aan", merkt Brock op. "Ja precies", zegt Zoey. "Lanturn is niet alleen van het watertype, maar ook elektrisch! En dus is hij extra sterk tegen een Waterpokémon als Buizel!" Kyle maakt meteen gebruik van zijn voordeel door de aanval oplading te gebruiken. Maar Ash laat zich niet overdonderen. "Jaag hem uit het water met supersone knal", roept Ash tegen Buizel. Lanturn wordt hoog de lucht in geslingerd. Maar daar kan hij bliksemstraal gebruiken! Omdat deze aanval versterkt wordt door oplading, krijgt Buizel een flinke klap te verduren. Kyle rekent erop dat hij gaat winnen. Hij zegt tegen Ash: "Het was slim van je geweest om van Pokémon te wisselen. Je gebruikte jouw Buizel ook al in de eerste ronde. Daardoor kan ik nu precies voorspellen wat je gaat doen." Hij laat Lanturn aanvallen met ijsstraal. Ash denkt even en geeft Buizel dan de opdracht om waterstraal te gebruiken om zo een "ijswaterstraal" te maken! Daar heeft Kyle niet op gerekend. "Zoiets heb ik nog nooit gezien!" stamelt hij. Ash is dolblij! Met Buizels ijswaterstraal plaatst hij een voltreffer! "Een combinatieaanval! Het is hem gelukt!" roept Dawn enthousiast. "Ash is werkelijk een kanjer!" roept Zoey bewonderend. Brock merkt op dat de ijswaterstraal eigenlijk een idee was van Dawn. Intussen gebruikt Lanturn hydropomp om Buizel hoog de lucht in te slingeren en hij blokkeert Buizels waterpuls met bliksemstraal. Dan klinkt de gong. De tijd is om en Ash is de verliezer! Ash' vrienden proberen hem te troosten. "Buizel had bijna gewonnen met zijn ijswaterstraal", zegt Brock. "Maar hij was in het nadeel, doordat Kyle elektrische aanvallen kon gebruiken. Zo zie je maar dat Pokémon types belangrijk zijn!" Maar het toernooi gaat verder. Zowel Zoey als May lukt het om hun volgende duels te winnen.

Die avond zitten alle vrienden bijeen. "Jammer voor je, Ash", zegt Brock tegen zijn vriend. Ook Dawn probeert hem op te monteren: "Je mag trots zijn: die ijswaterstraal was perfect!" Ash bekent: "Tja, toen dat lukte, meende ik dat we zeker zouden winnen. Maar zo'n wedstrijd is toch moeilijker dan ik dacht."

De volgende dag strijden May en Zoey tegen elkaar voor een plek in de finale. Dawn wint. "Jullie zijn beste vrienden, maar één van jullie moet afvallen", zegt Ash tegen May en Zoey. Maar de meisjes vatten het sportief op. May weet het zeker: "We blijven vrienden, ook na de Wallace Cup."

De volgende dag is het zover. Dawn en Kyle staan tegenover elkaar in de finale! Ditmaal stuurt Dawn Piplup in de strijd en Kyle kiest voor Crawdaunt. Kan Dawn Kyle aan, die net Ash heeft verslagen?

Pokédex:
Lanturn

Wie wordt de winnaar!
Pruning a Passel of Pals!
Alle plaatjes van
deze aflevering:
Archief 1
Archief 2
Archief 3
Archief 4

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?