Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Pokémon Snap Review


Doel van het spel is het verkennen van het uitgestrekte Pokémon Island, onderwijl foto's makend van de Pokémon die het eiland bevolken. Dit alles voor de catalogus van professor Oak. Om de monstertjes zo goed mogelijk op de gevoelige plaat te kunnen leggen, kun je gebruik maken van appels om de beestjes te lokken en van stenen om ze weg te jagen. Het klinkt eenvoudig, maar om een foto te maken die goed genoeg is voor professor Oak's project is het nodige strategisch inzicht en doorzettingsvermogen vereist.

Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon in het wilde weg wat leuke kiekjes te schieten. Gewapend met zoomlens en lokfluitje maak je al snel een aantal alleraardigste foto's van de weelderige omgeving en haar bewoners. Helaas wordt je bewegingsvrijheid nogal beperkt door het feit dat je wagen, Zero One, niet in staat is om off-road te rijden.


Zolang je op de modderpaden blijft, ben je echter vrij om je eigen routes te plannen, een mogelijkheid die al snel van essentieel belang blijkt. Sommige monsters begeven zich namelijk alleen in boomrijke omgevingen, terwijl andere alleen op komen dagen als er meer Pokémon in de buurt zijn om op te jagen. De Pokémon vliegen, zwemmen, klimmen, graven en rennen over het hele eiland, maar alleen de meest ervaren en toegewijde Pokémon-fotograaf zal ze allemaal weten te fotograferen.


In Japan (waar anders?!) zijn ze erin geslaagd een geheel nieuwe draai te geven aan het Pokémon-verhaal. Omdat iedere foto die je tijdens de safari wordt gemaakt volstrekt uniek is, bestaat de kans dat een ervaren Pokémon-specialist een aantal zeldzame foto's van een spelende Pikachu weet te schieten. En ook een toegewijde amateur kan plotseling oog in oog komen te staan met de schuwe Chansey of de zeldzame Wigglytuff en opzienbarende plaatjes van deze beesten in hun natuurlijke omgeving produceren. Iets om trots op te zijn, maar hoe breng je de rest van de wereld op de hoogte van je heldendaden? Heel simpel: je brengt je spelcassette naar het plaatselijke 'Lawson Station', steekt hem in het apparaat dat daar staat opgesteld, en nadat je op de juiste toetsen hebt gedrukt, rollen er een aantal prachtige kleurenstickers uit. Helaas zal je buiten Japan lang zoeken naar een Lawson Station, maar misschien kan één of andere keten (V&D bijvoorbeeld) in onze streken een soortgelijke service verlenen.


Pokémon Snap was oorspronkelijk bedoelt als één van de titels die tegelijk zouden worden uitgebracht met de 64DD (nintendo's 512 Megabit Disk Drive voor de N64). Volgens het oorspronkelijke idee zouden de foto's van Pikachu en zijn vrienden middels dit 'rewritable' accessoire opgeslagen kunnen worden in een gigantisch fotoalbum. Hierna zouden ze in games als 'Mario Artist' geladen worden en vervolgens op diverse manieren bewerkt kunnen worden. De 64DD wordt echter definitief niet buiten Japan uitgebracht, en dus bracht Nintendo alvast een versie op cartridge uit die maximaal 60 verschillende plaatjes kan bewaren. Het zit er dik in dat in Japan een speciale speciale cartridge-versie met bepaalde 'hooks' wordt uitgegeven (plekken die alleen te betreden zijn via de 64DD) om de mogelijkheden van de 64DD te benutten.


Zero One is de naam van het vreemde voertuig dat wordt gebruikt om bezoekers over Pokémon Island te verplaatsen. Hoewel dit voertuig net als een trike over 3 wielen beschikt, is het aanvankelijk niet mogelijk de wegen te verlaten die over het eiland kronkelen. Omdat sommige Pokémon zich uitsluitend ophouden in afgelegen gebieden, bestaat er een mogelijkheid om Zero One om te bouwen, zodat je je ook over minder goed terrein kunt verplaatsen. Om bijvoorbeeld de schuwe Poliwag te kunnen fotograferen, zul je Zero One moeten uitrusten met opblaasbare rubberen drijvers. Om de ingang te vinden tot grotten waarin Geodude leeft, moet je Zero One uitrusten met raketmotoren, zodat je langs de bergen omhoog kunt vliegen.

Cijfer: 8

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?