Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: BN/De Stem, 5 april 2001

Lays stopt weer flippo's in de chips

EINDHOVEN - Pokémon is 'uit', heet het. De tijd dat directeuren een ruilverbod op hun schoolplein moesten instellen op de felbegeerde kaarten, lijkt voorbij. Maar de rage woedt nog steeds. Kinderen trekken elkaar misschien niet meer de haren uit het hoofd vanwege Pokemon-kaarten, maar de tekenfilmserie en het gameboyspel blijken nog steeds populair te zijn.

De doorgewinterde Pokémon-fans weten het al. De flippo's zijn terug van weggeweest in de chipszak, nu voorzien van Pokémon-beeltenissen. Het idee is van fabrikant Lays, het vroegere Smiths Chips. De ronde schijfjes waren ongeveer zes jaar geleden felbegeerd. De flippo's zijn binnenkort opnieuw verkrijgbaar, dan met liefst vijfentwintig verschillende 'bewegende' afbeeldingen. Lays doet zo een ultieme poging de consument aan de chips te krijgen.

Ook de tekenfilmserie op Fox Kids krijgt een nieuwe injectie. De 52 afleveringen zijn de afgelopen anderhalf jaar al enkele keren herhaald, maar Pokémon wordt nog steeds goed bekeken. Vóór en na schooltijd čn op zaterdag en zondag zitten de echte fans aan de buis gekluisterd.

Vorige week kondigde Fox Kids aan te willen stoppen met de serie. Meer dan 32.000 jonge kijkers belden ontsteld naar de speciale crisisfoon. "Pokémon moet blijven!" reageerden ze wanhopig. "We hadden wel reacties verwacht, maar dit was gigantisch veel", zegt Daan den Heeten, persvoorlichtster van Fox.

Journaal

1 April, lachten de programmamakers afgelopen weekend. Fox Kids had juist een verrassing in petto: nog dezelfde dag startte een nieuwe serie Pokémon. Geen herhaling deze keer, maar nieuwe, nog niet eerder vertoonde afleveringen. Volgens Den Heeten hebben in totaal 636.000 kinderen van zes tot twaalf jaar naar de 1-aprilaflevering gekeken. "De serie is dus nog steeds heel populair." Vanaf 9 april zendt Fox Kids bovendien een flippojournaal uit. Van maandag tot en met vrijdag komen om 19.40 uur alle ins en outs rondom de Lays-flippo's op de buis.

Hypes

De hypes rond de Teletubbies en de Tamagotchi's waren na een paar maanden al uitgewoed. De Pokémon-rage woedt al veel langer en krijgt nu dus wellicht nieuw leven ingeblazen. "Het succes is nog niet voorbij", denkt Frank Rittinghaus, marketingmanager van Nintendo, de eigenaar van het merk Pokémon. "Natuurlijk is het niet meer zo populair als een jaar geleden, maar dat komt vooral omdat er de laatste tijd weinig nieuws op de markt is gekomen."

Sinds Pokémon als videogame begon in Japan, zijn er inmiddels wereldwijd al ongeveer vijftienhonderd andere producten verschenen, waaronder een bioscoopfilm, koekjes, CD's, broodroosters en cornflakes. Zelfs in de wolken duiken Pokémon Ash en Pikachu op: de vliegmaatschappij Nippon Airways heeft drie speciale Pokémon-vliegtuigen.

De commercie kan er niet genoeg van krijgen. Binnenkort komen er weer allerlei nieuwe producten op de markt, vertelt Nintendo-woordvoerder Rittinghaus. "Over een paar maanden komt het derde deel van de speelfilm Pokémon in de bioscoop. Deel twee komt in juni op video en DVD uit. De fabrikant van Prodent en Badedas brengt tandpasta en doucheschuim met een afbeelding van Pokémon uit. Super de Boer heeft Pokémonmunten ontwikkeld."

De vraag is alleen of kinderen net als jaren geleden om de flippo's zullen vechten.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?